Σελίδες

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η κοκκινοσκουφίτσα μετά...


Συγγραφέας: Χρήστος Μπουλώτης
Εικονογράφος: Βασίλης Παπατσαρούχα

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος 


Το παραμύθι με την Κοκκινοσκουφίτσα και τον κακό λύκο το ξέρετε, εδώ έχουμεν την συνέχεια του παραμυθιού, όπου η μαμά Κοκκινοσκουφίτσα απολαμβάνει την φήμη που απέκτησε απο την περιπέτεια της, παντρεμένη πλέον με το γιό του κυνηγού που την γλύτωσε απο τον κακό λύκο. Έχουν αποκτήσει 12 κόρες, όλες με το όνομα κοκκινοσκουφίτσα οι οποίες λαχταρούν να ζήσουν μια περιπέτεια ίδια με της μαμάς τους. Το πρόβλημα τους είναι ότι δέν υπάρχει πλέον δάσος και οι λύκοι έχουν εγκαταλείψει το χωρίο που τώρα είναι μια μεγάλη πόλη.
Αποφασίζουν τότε να παραγγείλουν ένα κουρδιστό λύκο με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να ζήσουν για λιγο την περιπέτεια που έζησε η μαμά τους. Όταν όμως παραλαμβάνουν τον κουρδιστό λύκο και ετοιμάζουν το τεχνητό δάσος που έχουν φτιάξει για να τις κυνηγήσει, συμβαίνει κάτι που ούτε στα πιο τρελλά τους όνειρα δεν είχαν φανταστεί...

Υπέροχο παιδικό βιβλίο που διαβάσετε και απο μεγαλύτερους , η καλπάζουσα φαντασία του συγγραφέα κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σελίδα και δίνει μια ανατρεπτική συνέχεια στο γνωστό παραμύθι. Διαβάστε το στα παιδιά σας σίγουρα θα ενθουσιαστούν.
Το έχω δανειστεί απο το νηπιαγωγείο του γιού μου και σκέφτομαι να το αγοράσω.

11 σχόλια:

  1. Ωραίο για μεγάλους αλλά για μικρούς δεν είναι λίγο νωρίς να τους προσγειώσουμε και να τους χαλάσουμε το παραμύθι? Εδώ εγώ στα 28 και δυσκολεύομαι να αποδεχθώ τη συνέχεια του παραμυθιού :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Marco έχω διαβάσει μια μελέτη που ισχυρίζεται ότι πίσω από το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας κρύβεται το ζήτημα του βιασμού... Λες; κάτσε να δω αν μπορώ να τη βρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Brenda
    Είναι καλό κάποιοι μύθοι να γκρεμίζονται, και να δημιουργούνται καινούριοι.
    @ Mάνα
    Κάτι διάβασα παλιά αλλά δεν του έδωσα πολλή σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοίτα η αλήθεια να λέγεται, στην κοκκινοσκουφίτσα πέραν του ότι πρέπει να προσέχουμε την γιαγιά μας δεν κατάλαβα να έχει και βαθύτερο νόημα ποτέ. Μπορεί να είναι ο βιασμός που λέει η Μάνα, διότι εμένα λίγο αδιάφορο μου είναι το συγκεκριμένο στόρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ακούγεται ωραίο! με έψησες!

    @ mana: δεν αντέχω αλλή απομυθοποίση! όλα αυτά με τα οποία μεγαλώσαμε, σιγα σιγα καταρρέουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στο μεταξύ είναι η απόλυτη εκδίκηση η Κοκκινοσκουφίτσα με 12 κόρες να της τα πρίζουν. μίσσιμου και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

    θέλω να δω την Ωραία Κοιμωμένη να παίρνει διαζύγιο στο κάτω κάτω στα 16 της παντρεύτηκε, τη Χιονάτη να καταλήγει αγρότισσα και να καλλιεργεί μήλα επειδή έγινε επανάσταση και το βασίλειο έγινε δημοκρατία, την Πεντάμορφη να κάμνει μπότοξ και να μεταμορφώνεται σε τέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θυμίζει μου τον Ρούνι και τα τρία καλά λυκάκια του Τριβιζά...

    http://www.protoporia.gr/product_info.php/products_id/40168

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ενδιαφερον μου ακούγεται...
    Θα το πάρω οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κάβλα ο λύκος να βιάζει την κοκκινοσκουφίτσα και να παίρνει μάτι η γιαγιά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://loutrakiblog.blogspot.com/2011/07/blog-post_6593.html

      ρίξτε μια ματιά σε αυτό. έχει πολλή πλάκα.

      Διαγραφή